torstai 4. syyskuuta 2014

This is it! Rio de Janeiro, Brasilia

Näkymä Urcan vuorelta kohti Rioa

View from Morro da Urca towards Rio

"Voiko ihanammin päivä enää alkaa...?" kuten laulussa kysytään. Ei voi, jos aamu on täynnä aurinkoa, upeita maisemia, tukaaneja, sekä marmosettiapinoita, jotka odottelevat keittiön ikkunan takana kärsivällisesti aamiaisbanaanejaan! Kuvat ei varmaan tee oikeutta, mutta tämä on yksi upeimmista suurkaupungeista, joissa ollaan koskaan oltu! Aivan käsittämättömät maisemat ja meininki. Ja kaupunki on tällä hetkellä, MM-kisojen jälkeen, melkein autio turisteista, joten mikäs se mainiompaa!

Aamunvirkku arielintukaani hostelin takana, keskellä Rioa!

First thing in the morning in the middle of Rio, Ariel toucan!

Ja sitten aamun toiset lemmikit, marmosetit aamiaisbanaanillaan

Second in the morning, marmosets come to get banana

Kärsivällisyys palkitaan...

Waiting patiently

Yksi maailman kahdeksasta ihmeestä, Rion Kristus-patsas. Tämä näkymä on meitin hostelin kattoterassilta, pienellä zoomilla otettuna...

Cristo redentor, view from our hostel roof top...

...ja Kristus-patsaalta kuva meitin hostelista

...and our hostel, view from Cristo redentor

Itse dude

Cristo redentor


Ipanema beach


This is...


...beautiful...


...Rio

Asiallinen aamukahvipaikka

Not a bad place for a morning coffee

Asko käveli puoliväliin Sokeritoppavuorta, mutta yllättäen puolesta välistä ei voinutkaan enää ostaa lippua loppumatkan hissiin, joten vain toinen meistä matkasi loppuun saakka. Kuvassa näkyy asema, josta hissit lähtee ja johon Asko jäi odottamaan...

Asko walked from city to the first mountain (Morro da Urca) on the way to Sugarloaf Mountain but then could not buy a ticket to get to Sugarloaf Mountain itself, so only one of us went. Where the cable cars leave is the place where Asko is waiting...

... ja tässä mies odottaa, ihan ylhäältä saakka kuvattuna.

...and here he is seen all the way from the top.


Some kind of heron in botanical garden...

Katsomassa matsia kuuluisalla Maracanãn stadionilla, jolla pelattiin viimeisin MM-finaaliottelu. Nyt olemme käyneet stadionilla, jossa ensimmäisenä pelattiin MM-kisaottelu (Uruguayssa), sekä viimeisenä (Riossa).

Flamenco vs Curitiba match on the famous Maracanã stadium. Now we have seen the stadium that held the first (in Uruguay) and the last (Rio) World Cup game.

Joskus on vaan niin jännää, ettei voi edes katsoa...

Sometimes it´s just so exciting that you can´t even watch...

Mutta sehän on maali!!!

But it´s a GOAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!

Tämä kaupunki on ollut upea päätös järisyttävän upealle reissulle, ei olisi voinut paremmin tätä reissua päättää, hyvä me! Kiitos kaikille mukana matkanneille, tällä kertaa fyysinen välimatka oli liian pitkä suomalaisille.

VERA: Thanks so much for visiting us, we had a marvelous time with you!

Ja spesiaalikiitokset vakikommentaattoreille Julialle ja Marielle, olette olleet korvaamattomia jälleen kerran. Kettu kiittää ja kuittaa tähän, jääkö tämä viimeiseksi Soak in air-postaukseksi ikinä, sitä ei tiedä. Mutta nyt:

WE ARE COMING HOME!

4 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Wau! Teillä näyttää käyneen mahtava tuuri Rion säiden suhteen. Eipä näy pilviä olleen juuri missään. Me kun kävimme sokeritoppavuorella, sieltä ei nähnyt mitään. On se hieno kaupunki ja teillä ollut kokonaisuudessaan tosi upea reissu :)

Marie kirjoitti...

Ja ajattelitte sitte vielä lopuksi aiheuttaa meille lukijoille järkyttävän matkakuumeen!!! :) Mut jee tuutte kotiin!! Tervetuloa ja toivottavsti tavataan pian!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava lopetus aivan mahtavan hienolle matkalle! Mukava on ollut seurata reissun etenemistä näin virtuaalisesti - thank god for the internet!!Turvallista matkaa kotio ja oikein lämpimästi tervetuloa! Terkuin, H&M

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vietettyä yli tunti sunnuntaiaamuna tätä teidän matkakertomusta lukiessa. Upeita kuvia ja viihdyttävää kerrontaa :) On teillä todellakin mitä muistella sitten joskus kiikkustuolissa.

T:JaanaT