sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Suklaata, fondueta, olutta! Bariloche & El Bolsón, Argentiina


Scenery in Bariloche is like Finland + mountains. So we like it :)

Jatkoimme siis matkaan El Chalténista yöbussilla Las Antiguokseen. Dormikaverimme Britt ja Shey olivat myös menossa samaan paikkaan ja samalla bussilla. Yöbussit täällä etelässä ovat paljon huonompia kuin muualla Argentiinassa ja kun BA:n pohjoispuolella saa samalla hinnalla ruoat, juomat ja melkein makuuasentoon kallistuvan penkin, niin täällä joutuu tyytymään tympeään kuskiin (mm. kenkien ottaminen pois bussimatkan aikana kielletty...), ruoattomuuteen, jos ei ole hankkinut omia eväitä, sekä normaaliin bussinpenkkiin, jossa sitten yrität nuokkua nuo 12 yön tuntia.


Tiny armadillo on the move... and with a smile!

Los Antiguoksesta ei muuta kerrottavaa, kuin ensimmäinen nähty vyötiäinen (hassu otus!) hiustenleikkuu Brittin käsissä (tuli muuten reissun paras frisyyri, ammattilainen kun oli), Suomi-Kanada-lätkämatsin seuranta ja hengailua. Suomi-Kanada matsista nähtiin ehkä alle puolet, koska paikallinen ESPN halusi välttämättä näyttää suorana Guatemalan kelkkailujoukkueen ja Botswanan pikaluistelijoiden suorituksia. Tai siis ainakin jotain sinnepäin. Valitettavasti ehdimme kuitenkin nähdä jatkoaikaosuman...


The best haircut of the whole trip, thanks to a pro!

Tämän jälkeen Britt ja Shye jatkoivat Chilen puolelle ja me yöbussilla Barilocheen, tuohon Argentiinan suklaapääkaupunkiin, Nahuel Huapi-järven rannalle. Patagoniasta siirryttiin nyt siis Argentiinan järvialueelle ja luulisi, ettei suomalainen kovin hätkähdä järvimaisemista, mutta täytyy sanoa, että jopa Iso-Karviajärven maisemat mökillä hiukan kalpenee näissä jylhissä järvi-vuoristoyhdistelmissä. Aivan uskomattoman hienot maisemat!



Viisi päivää kaupungissa meni kuin siivillä nauttien erinomaisista suklaaherkuista kahviloissa, pienpanimo-oluista, yksistä parhaimmista pihveistä pitkään aikaan ja pyöräretkistä lähialueille. Löydettiin muuten jälleen paikallinen Sveitsi täältä Argentiinasta, kyllä ne sveitsiläiset on joka paikkaan levittäytyneet. Ei voinut valittaa, fondue oli maukasta! Ja ihan selvennykseksi; en ole pestautunut kyseiseen majoitusliikkeeseen töihin piikahuivista huolimatta, vaan olemme pyöräretkellä ja pitäähän siellä huivi olla!


Eating fondue in a Swiss colony in Argentina. Just to clarify; I am NOT working as a maid in this restaurant even though it might seem so...

Sää oli jälleen aivan huikea, aivan kuin meidän hienoina kesinämme Suomessa. Ja veden väri ei ole lähtöisin Panasonic DMZ 200-kamerasta vaan on oikeasti juuri näin sinistä. Bariloche oli kovasti meidän molempien mieleen ja ei voi kuin suositella. Ja aina kun olemme olleet katsomassa olympialaisia Barilochessa, Suomi on voittanut Yhdysvallat 5-0.


Aquamarin blue waters in Bariloche... for real, not just through camera lens.


Amber brown artesanal beer in Bariloche... for real, not just through camera lens.


Cheers from El Bolsón!

Barilochesta jatkettiin El Bolsónin pikkukylään, jossa on meneillään jonkinlainen hippimimeininki. Kylä on tunnettu edelleen pienpanimo-oluistaan ja useita kertoja viikossa tapahtuvista artesaanimarkkinoista. Kylästä löytyi myös yksi parhaimmista hosteleista pitkään aikaan. Yritettiin myös mennä päiväretkelle kajakoimaan, mutta ensimmäisen päivän retken pilasi kerran kahdessa vuodessa esiintyvä kova etelätuuli. Irri jänisti seuraavan päivän retkeltä ja meni sen sijaan markkinoita katsastamaan. Minä sen sijaan vietin uhohtumattoman hienon (ja täysin tuulettoman päivän) kajakoiden.


Georgious day kayaking in El Bolsón!



Myös Shye ja Britt saapuivat paikan päälle ja vietettiin hauska ilta yhdessä ennen teiden eroamista jälleen meidän jatkaessa itään ja heidän länteen.

Tämä päivitys on ollut täynnä superlatiiveja, mutta nyt on vaan ollut niin hienoa, että joulun ja uuden vuoden tapahtumat on jo melkein unohtuneet. Upeaa luontoa, uskomatonta säätä, maukkaita ruokakokemuksia ja ihanaa lötköilyä ja tekemistä sopivassa suhteessa. Joskus matkailu vaan on! Tästä matka jatkuu siis itään, kohti Puerto Madrynia ja Peninsula Valdézia! Hip heijaa!


Towards Peninsula Valdéz!

5 kommenttia:

Marie kirjoitti...

Jee!! Kiva kuulla, että homma taas sujuu ja nautitte. :) Lisää vaan päivityksiä. Täällä flunssasta kärsivä kotiäiti tarvitsee viihdytystä!

Julia kirjoitti...

Ihan mahtavia kuvia, jälleen kerran!! Nauttikaa! Toivotaan, että loppu loma menee vähintään yhtä hienoja kokemuksia keräillen :) Täällä on kevät!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa meininkiä. Työmotivaatio ei kyllä pääse nousemaan teidän kuvia katsellessa... Enjoy!
Johanna

Annemi kirjoitti...

Kyllä sitä on feisbuukittunu. Haluaisin koko ajan tykätä teidän kuvista ja teksteistä. Tykkään myös johannan kommentista että bloginne toimii tyhvin työmotivaatio-ohentimena. :D XD

Asko & Irina kirjoitti...

Tällaisen vuorotteluvapaan tarkoitus olis kai jotenkin lisätä työssäjaksamista ja -motivaatiota. Hlökohtaisesti voin kertoa, ettei se lisää, on aika ohutta meikäläisen motivaatio minkäänlaiseen työhön ja luulen, ettei tilanne ole vielä syksylläkään korjaantunut.