sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Täällä ei ole tapahtunut mitään! Temuco, Pucon & Puerto Varas, Chile


Views on the lake Todos los Santos & volcano Calbuco (and tiny Asko)

Koska unelma menosta Juan Fernandez-saarelle eli vielä, siirryimme odottelemaan asian etenemistä pohjoisempaan, eli Temucoon. Kaupungissa ei ole mitään muuta erikoista, kuin Barilochen hostelin aamiaispöydässä noin 15 minuutin ajan tapaamamme Ellu, joka oli siellä vaihdossa yliopisto-opintojensa osana. Ja siis kerran kun meille vinkkaa, että johonkin ollaan tervetulleita, niin sen mukaanhan sitten reissaamiset suunnitellaan. Joten siinä oivempaakin oivempi syy suunnata Temucoon. Vietimme paikan päällä muutamia päiviä nauttien Ellun ja Arturon mainiosta seurasta ja hotellihuoneen hyvästä hinta-laatusuhteesta, sekä parannellen Askon lentsua. Kiitos ja gracias vaan Ellu ja Arturo, hauskasta seurasta!

Temucossa selvisi lopulta, että saarelle pääsy olisi vaatinut meiltä viikkokausien ponnistelua, kentällä kyttäämistä ja ainakin sanallisia uhkauksia, joten päätimme luovuttaa lopulta ja jättää nuo saaret omaan mystiseen loistoonsa ja kansioon "ehkä sitten toisessa elämässä". Chileläisten vahvoihin puoliin kun ei näkymin kuulu asioiden hoitaminen meilitse, eikä ilmeisesti juuri minkäänlainen asiakaspalvelu muutenkaan. Ja koska Pucon oli ollut kiva mesta, päätimme palata sinne vielä muutamaksi päiväksi, varsinkin kun ranskalaispari Charlotte ja Guillaume olivat edelleen siellä. Paikan päällä ei juurikaan ihmeellisiä tapahtunut; kuumia lähteitä ja vuorille kiipeämisiä, kuten edelliselläkin kerralla.

Puconista poikettiin vielä vähän etelämmäksi, Puerto Varakseen nauttimaan järvimaisemista ja vuokrattiin tällä kertaa auto, jolla kierreltiin maat, mannut ja ne alueen perinteiset järvet ja tulivuoret. Ja löydettiin myös pois turistireitiltä; pieniin paikallisiin kuumiin lähteisiin, ja upeaan jokimaisemaan, jossa vesi oli vihreämpääkin vihreämpää (näin vihreää olen viimeksi nähnyt ydinvoimalan läheisyydessä, Taiwanin Kentingissä neljä vuotta sitten!). Koska tapahtumia ei blogiin kirjattavaksi juurikaan ole, saatte vain tällä kertaa katsella kuvia.


River water, as green as in Kenting, Taiwan; near nuclear power plant, four years ago.

Joku täällä kommenteissa on vaatinut jonkinlaista karttaa, missä ollaan oltu ja minne reitti on vienyt. Jos nyt seuraatte maailmankartastostanne reittiämme, huomaatte, ettei tässä menossa ole mitään logiikka ja siksi reittiä ei ole mahdollista tehdä tällä matkustelulla. Niin ristiin olemme menneet koko kuuden kuukauden ajan.

Mutta nyt jatkosuunnitelmat on selvillä ja otettiin siksi yöbussi Santiagoon. Jatkosta lisää seuraavassa blogituksessa, arvatkaa (ne jotka tietää, ei paljasta!) minne suunnataan seuraavaksi!




Views from Osorno-volcano


Hanging around


Volcano Osorno and lake Llanquihue


Volcano Calbuco

Ei kommentteja: