tiistai 24. syyskuuta 2013

Väliraportti (paranneltu versio)

Pakko tehdä vaan pikapäivitys menneestä, kun ei oikein ehdi kirjoittelemaan. Ensimmäinen viikko takana koulua ja oikeastaan matkaakin. Kouluun ollaan tyytyväisiä. Noustiin selkeästi aloittelijaryhmän tähdiksi viikossa.Viiden hengen ryhmämme muut jäsenet jäävät päivä päivältä enemmän jalkoihin. Muut olivat aloittaneet edellisellä viikolla, mutta suoritukset eivät ole meitä juuri vakuuttaneet. Sanoisin Suomi 2 - Muu maailma 0. Amerikkalaisrouvalla on esim. hyvin suuria vaikeuksia ääntämisen suhteen, saksalaisoppilas on jostain syystä ollut poissa monena päivänä ja ruotsalainen Zlatan (nimi muutettu) on vaan yksinkertaisesti aivan pihalla. Tunnontarkoilta suomalaisilta taas sujuu KAIKKI.

Ei ole siis tarvinnut hakea isäntäperheeltä allekirjoitusta jälki-istuntolappuun. Opelle joka aamu omena ja vot. Myönnettäköön, että suomalaisille esim. ääntäminen on helppoa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lausunta menee juurikin niin kuin kirjoitetaan. Tähän yhdistettynä kova motivaatio ja luonnollinen taipumus kieliopintoihin sekä vahva teoreettinen pohja (allekirjoittaneella YO-kirjoitusten äidinkielestä VAHVA B). Chevere! Cool!

No niin, eiköhän ne itsekehut riitä. Kyllä se totuus sitten joskus paljastuu. Ollaan ilmeisesti ainakin hiukan onnekkaita tuon isäntäperheen suhteen. Tullaan hyvin toimeen ja jutustellaan "espanjaa" parhaamme mukaan aamiaisella ja lounaalla. Koulua on tosiaan 8.30-13, jonka lisäksi muita aktiviteettejä koulun kanssa (esim. jalkapalloa ja salsaa). Sitten vielä ihan illalla ollaan käyty pyörimässä kaupungilla. Opintojen tärkeimpiä osuuksia on juurikin paikallisen kulttuurin opiskelu :)


Asutaan tosiaan rinteessä Quiton kaupungin laidalla, joten arvioisin korkeudeksi noin 3km. Lämpötila näin korkealla laskee yöksi lähemmäs 10 astetta, joten varsinkin Irrillä lämpöiset sukat ovat olleet tarpeen. Päivälläkäään lampötila ei nouse paljoa 20 astetta korkeammalle. Sen sijaan auringon paahde on jotain järkyttävää. Polttaa otsan kuin otsan vartissa. Olen käynyt myös hiukan lenkillä ja pieniä univaikeuksia havaittavissa ilmeisesti ylirasituksesta johtuen. Tätä "kylmyyttä" ja korkeaaa ilmanalaa lähdettiin viikonloppuna pakoon tuonne Bañokseen eli suomennettuna vessaan. Baños sijaitsi vain 1800 metrissä, joten pieni käännös perusleirin alapuolella tekee varmaan hyvää. Tästä kuitenkin lisää, kunhan saan taas aikaiseksi.

5 kommenttia:

Marleena kirjoitti...

Huh, teillä on siellä kova tahti opinnoissa! Ja vielä bonuksena salsaa :D Joko ootte käyneet tanssahtelemassa ja näyttämässä, miten suomalaiset handlaa myös sen mennen tullen? :) Kaukohaleja (myös Aarolta)!

Annemi kirjoitti...

Vai kylmiä öitä ja punaisia otsia. Täällä lpt laski tänään 25.9. Lähelle nollaa...eli syksy tulee vaikka kuumista syyskuun säistä ollaan saatu nauttia tähän asti. Olen iloinen espanjankielenne nopesta omaksumiskyvystä. Tykkäsin erityisesti siitä Askon hyppykuvasta. Olette tottatosiaan Auringon Alla. Millainen varjo alkeaa auringon noustessa ja millainen laskiessa? Monelta tämä tapahtuu? Onko siinä mitään vaihtelua vuoden mittaan? Lähettäkää sieltä equdorilaisvaihtareita tänne pohjolaan ihmettelemään 5 h:n päivänvaloa. Lots of love. anne

JH kirjoitti...

SKT::n kiipeilykerhon virallinen syyskokous käynnissä Kaisaniemen Kaislassa. Päätettiin avata kausi oluella... Kokouksesa päätettiin päätettiin, että talven 14-15 Espanjan matkaoppaaksi valitaan porukan lahjakkaimmat espanjan kielitaiturit. Eli olkaahan ahkaria.

JH kirjoitti...

SKT::n kiipeilykerhon virallinen syyskokous käynnissä Kaisaniemen Kaislassa. Päätettiin avata kausi oluella... Kokouksesa päätettiin päätettiin, että talven 14-15 Espanjan matkaoppaaksi valitaan porukan lahjakkaimmat espanjan kielitaiturit. Eli olkaahan ahkaria.

Anonyymi kirjoitti...

Aika selkeä massakausi täällä menossa... Vahvasti näyttää siltä, että paikkani tulee olemaan lähinnä kuskina, kokkina, puutarhurina ja opaspalveluissa, jos niissäkään. Ja osaan huutaa APUA espanjaksi, tai ainakin latinoksi.

T. Asko