tiistai 24. joulukuuta 2013

Feliz Navidad! La Paloma ja vielä kerran Punta del Diablo, Uruguay



Iloista joulua täältä maapallon toiselta laidalta kaikille! Feliz Navidad! Nythän olemme jo joulun vietossa Argentiinassa, mutta näin jouluaaton kunniaksi pieni pikapäivitys viimeisistä Uruguayn päivistä.

Joulutonttu rannalla.

Matkasimme siis vahvana suomalaisnelikkona Uruguayn rannikkoa pitkin La Palomaan, joka on kuuluisa surffirannoistaan. Me kaksi olimme varanneet majoituksen kaupungin halvimmasta paikasta. Olipa hyvä sattuma, kun samainen paikka oli saanut myös 100 prosentin ylistävät arviot. Halpa ja hyvä, voiko parempaa olla? Saavuttuamme paikalle, huomasimme, ettei sellaista olekaan! Kun Punta del Diablosta löysimme lähes täydellisen majapaikan, oli tämä lähes täydellinen vastakohta. Sehän ei siis haittaa, jos halpa paikka on huono, mutta kun tästä tuplahuonemajoituksesta joutui maksamaan ihan maltaita, nämä majoitukset täällä ei nimittäin ole ihan Aasian tasoa. Vaikutti siltä, että hostelli oli aikanaan pykätty pystyyn ja sen jälkeen ei mitään kunnostusta enää olekaan varaa tehdä, eli paikat hajoili pystyyn. Huoneemme kylppäri oli homeinen, kostea ja täynnä itikoita. Hostellin piha oli täynnä hajoilevia huonekaluja ja yhteiskeittiö myös hajoamassa käsiin. Myöhemmin selvisi, että netin yistäviä arvioita oli varauspalvelun sivuilla viimeisen vuoden aikana tasan yksi, joka oli jostain kumman syystä kyllä antanut paikalle täydet pisteet. Muualla netissä arviot olikin hyvin alakanttiin. Ilmeisesti kovin moni ei ollut halunnut majoittua tänne. Joskus kannattaisi googlata vähän enemmänkin...



Itse La Paloma oli aikamoinen antikliimaksi Punta del Diablon jälkeen. Hiljainen ja jonkin verran ruma pikkukaupunki. Rannat täälläkin oli hienoja, mutta jotain jäätiin kaipaamaan. Otettiin pyörät alle ja lähdettiin kuitenkin etsimään vihreämpää ruohoa muualta, eli katsastamaan läheinen La Pedrera, joka sijaitsi noin seitsemän kilometrin päässä. Vähän mukavammaan näköinen mesta, mutta lähes jokainen paikka oli vasta remontoimassa paikkojaan parin viikon kuluttua alkavaa turistisesonkia varten.

Saatiin myös Lasselta ja Saaralta viestiä, etteivät paikasta välittäneet ja siirtyivät jo yhden yön jälkeen muualle loppulomaa viettämään. Mekin päätimme kahden yön jälkeen, että palaamme Punta del Diabloon pariksi vikaksi yöksi. Ja sattuikin mukavasti, että päästiinkin vielä parrilladan merkeissä juhlimaan omistajan syntymäpäiviä hauskassa seurassa. Tuntui muutenkin vähän kuin olisi kotiin palannut. Ja vielä päästiin aaltoihin leikkimään, laudalla ja ilman. Vielä viimeinen rutistus bussilla Montevideoon ja yksi yö siellä ja aamulla kohti lentokenttää.

Marvelin uusin supersankari: Hyper-Wave-woman.


Lauta ja ei-lauta.


Vihdoinkin vuosituhantiseen kysymykseen "onko se lintu vai kala?", on löytynyt vastaus: Kotkakala


Hyper-Wave-womanin pahin vihollinen: Four-Armed-Bandit.


Uruguay oli kaikin puolin hieno mesta, vaikka emme rannikkoa pitemmälle päässeetkään. Vajaa kuukausi saatiin kuitenkin kulumaan hyvin helposti täällä. Hauskoja ihmisiä, upeita rantoja ja turvallinen fiilis kaikkialla. Ei voi kuin suositella! Kettu kiittää ja pyöräilee ulos Uruguaysta! Over and out!

2 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta toverit! Juhlikaahan hillitysti, ei sillai kuten yleensä suomalaisittain ;)

Asko & Irina kirjoitti...

Upeaa uutta vuotta ja joulutoivotukset taisit jo saada muuta kautta!